7 böcker om sex och sexualitet

Är det möjligt att befria din sexualitet från rädsla och skador från det förflutna? Övervinna fördomar, öppna för andra och få mer nöje? Svar i de bästa böckerna om sex och sexualitet i vårt val.

1. "Ja! Kärlekens hemligheter till två "

Ju mer sexuell energi i oss, desto mer är vår livskraft – den taoistiska läraren, mästaren på yogamantek chia är säker. Hans praktiska ledarskap innehåller effektiva tekniker, utför som du kan utöka gränserna för sin egen sexualitet, göra det ljusare från fysisk närhet till en partner och förbättra den totala brunnen.

I samarbete med familjenläkaren Rachel Abrams och författaren Douglas Arava Arava Mantek Chia släppte ytterligare två böcker riktade till var och en av partnerna separat: ”Taoistiska hemligheter om kärlek till kvinnor” (All, Sofia, 2014) och ”Taoistiska hemligheter om kärlek till män ”(Multi- orgasmisk man, Sofia, 2011).

Citat: "Ingenting leder oss till mer spänning, som förändringar i oss själva eller i våra partners.".

Författare: Mantek Chia, Rachel Carlon Abrams, Douglas Abrams Arava.
Utgivare: Sofia, 2013.

2. "Sexualitet, kärlek och gestalt"

Det https://www.fouadkhouryhosp.com/category/okcategoryrad/ är uppenbart att tydliga och strukturerade franska gestalt-terapeut Bridget Martel svarar komplexa frågor om intimt liv, talar om typiska rädsla, fantasier och önskningar hos män och kvinnor, ger igenkännliga exempel från hans terapeutiska praxis. Ett utmärkt bidrag för dem som är generade att komma till en psykoterapeut och vill försöka klara sina problem på egen hand.

Citat: ”Många människor, som inte förstår kopplingen mellan sexualitet och aggressivitet, glömmer helt enkelt bort det. Emellertid behövs hälsosam aggressivitet av både män och kvinnor för att uttrycka sin önskan, deras behov och tillgodose en annan person. ".

Författare: Bridget Martel.
Utgivare: Tal, 2006.

3. “Sexig terapi. Illustrerat ledarskap "

Frank Illustrationer kan orsaka förlägenhet, men ändå har vi inte precis innan nästa bok om detta. Helen Singer Kaplan är en ledande amerikansk sexolog, i sin praxis hundratals fall av framgångsrik hjälp för dem som lider av sexuella störningar. "Manual" är skriven både för specialister och för de av oss som "helt enkelt inte kan älska som vi kanske gillar". Boken beskriver erotiska tekniker och förklarar mekanismerna för deras påverkan på partners.

Citat: "Sexuell terapi kan naturligtvis inte komma från kärleken i själen, men behandlingsprocessen lindrar hinder".

Författare: Helen Singer Kaplan.
Utgivare: Class, 2007.

4. "Sex, pengar, lycka och död"

Strikt sett är bara ett avsnitt ägnat till sex i den här boken, men det är så betydande att det kostar andra enskilda utgåvor. Den holländska psykoanalytikern Manfred Kets de Vris reflekterar över sexuell attraktion, sexualitetens roll i vårt liv och analyserar våra idéer (falska och rättvisa) om de sexuella attityderna hos män och kvinnor.

Citat: "Sex är språket i kroppen som vi talar om ömhet och kärlek, förargelse och förargelse, överlägsenhet och beroende mer specifikt än vi gör det högt, med oundvikligen abstrakta begrepp och misslyckade fraser".

Författare: Manfred Kets de Vris.
Utgivare: Alpina Plisher, 2012.

5. "Bra sex, trots kärlek"

Den tyska psykoterapeuten Ulrich Clement, grundare av Institute of Sexual Therapy i Heidelberg (Tyskland), skrev om lustens natur. Han lyckades lösa en sorglig gåta: varför erotiska upplevelser över tiden blir värre även i kärleksfulla par. Och han förklarar vilka känslor och tankar som ligger bakom just detta "Jag vill inte" och hur man vänder svaghet med våld. Om du ibland visar mer erotiskt intresse än du upplever; Gör vad du verkligen inte vill ha, du har svårt att förklara för din partner vad dina önskningar är – då är den här boken för dig.

Citat: ”Att oundvikligen ingå partnerskap innebär att man släpper in i ditt hus med en partner och dess motsägelser och hans funktioner och hans excentricitet. Han har tillräckligt med egenskaper som orsakar vår kärlek. Men det finns tillräckligt många andra som får oss att riva håret. Det är omöjligt att få en utan den andra ".

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *